Råbra Stab

Arne Alexander Strand 

Arne Alexander er 37 år, Rå Røros sin "fieldmaster" og jobber i Forsvaret.

Strand har jobbet med overlevelses trening i større eller mindre grad siden 1994 og har en rekke kurs i inn- og utland innen overlevelse.

 

Han er spesialist på overlevelse i subarktisk og arktisk miljø, og har erfaring fra en rekke eksponerte miljøer som Finnmark,

Nord – Sverige, Svalbard og den arktiske delen av Canada.
Strand har også friluftsliv pedagogisk utdanning fra Norges Idrettshøgskole.

 

Som de andre engasjert i RÅ har han drevet med friluftsliv hele livet.

Han har erfaringer fra stort sett alle miljøer fra hav og kyst gjennom havkajakk og dykking, fjell gjennom jakt, vandring og klatring og mye skogsmiljø.

 

Herr Stand har og en rekke lengre turer sommer og vinter fra Finnskogen, Hadangervidda, Rondane, Finnmarksvidda og Pasvik.

 

Arne Alexander er sprudlende engasjert og når han har fri er han opptatt med å nyte naturen og familielivet sammen med sin kone og deres 2 døtre. 

 

 

 

 

Andreas "Ante" Nilsson 

Er 30 år og svensk. Med naturen i blodet og for det meste på tur så utdannet han seg til natur og fiskeguide i Nord-Sverige.

 

Etter utdanning så holdt han seg på de nordligste breddgrader, et par år rundt Kiruna i Sverige og videre 8år i Pasvik i Finnmark, før han flyttet til Dalsbygda sør for Røros i 2010.

 

Ante har vært  ivrig hundekjører de siste 10 årene  og har i skrivende stund 8hunder og planlagt hvalpekull. Han elsker å lage mat når han er på tur. 

 

Fiske, toppturer, trugeturer... det meste som slutter på tur, det liker Ante!

 

 

Rob Yates

Rob Yates, grunnlegger av vår britiske samarbeidspartner Elements, mener at alle skal ha mulighet til å engasjere seg i og med elementene.

 

 

Du vil streve med å finne Rob ved et skrivebord veldig ofte da han er lykkeligst ute på vannet eller i skogen, opptatt med å utvikle andre eller seg selv.

 

I løpet av de siste 15 årene har Rob Yates trent og veiledet over hele verden med høydepunkter som arbeider i Nepal, Uganda, New Zealand, Norge, Sveits og Italia for å nevne noen.

 

Når han har fri, elsker Rob å tilbringe tid med sin forlovede Kerry, utvikle sine pedagogiske kunnskaper, samt  lesing og matlaging